FOK! Wat een weer: buien, later breekt de zon door

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag komen er verspreid over het land buien voor. Aanvankelijk is er vooral in het zuiden kans op hagel en onweer, in de loop van de ochtend en middag ook elders. Vanmiddag nemen de buien van het westen uit af en breekt de zon vaker door. In de avond trekken opnieuw buien over het zuiden van het land, mogelijk met hagel en onweer. Het is koud met maxima die uiteenlopen van 8°C in het Waddengebied tot 11°C in het zuiden, bij een matige tot krachtige westenwind. Langs de kust is de wind krachtig, 6 Bft. Op de Wadden en in het noordelijke kustgebied is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het oostelijk Waddengebied in de middag enige tijd af en toe stormachtig, 8 Bft. In het noordelijk kustgebied is er vanmiddag een kleine kans op zware windstoten.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen, in het zuiden is er meer bewolking en is een enkele bui mogelijk. De minima liggen tussen 7°C aan de kust en 1°C in het midden en oosten. De wind is zwak tot matig, aan de noordkust eerst vrij krachtig en in het oostelijk Waddengebied eerst nog krachtig.

Donderdag overdag is het in het zuiden overwegend bewolkt, elders ontstaan stapelwolken. In de loop van de ochtend ontwikkelen zich enkele buien, aan de kust blijft het waarschijnlijk grotendeels droog. De maxima liggen rond 11°C. De wind is overwegend zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidwest en west. (Bron: KNMI)

Ik zag de bui al hangen.. (Foto: _UserName_)
Ik zag de bui al hangen.. (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.