Robertson, Williams en Wilson eenvoudig naar kwartfinales WK snooker

Mark Williams en Neil Robertson hebben zich zaterdag tamelijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het WK snooker. Ook Kyren Wilson plaatste zich voor de kwartfinale in The Crucible in Sheffield.

Neil Robertson, de wereldkampioen van 2010, begon de dag met een 9-7-voorsprong tegen Jack Lisowski en de Australiër bouwde de voorsprong met breaks van 126 en 87 uit naar een riante voorsprong. Lisowski kwam nog wel wat terug, maar Robertson kwam nooit meer in de problemen en sloot zijn tweede ronde af met een break van 99. Hij treft nu Kyren Wilson, de verliezende finalist van vorig jaar. De 29-jarige Engelsman won met 13-10 van zijn landgenoot Barry Hawkins.

Ook Mark Williams staat in de kwartfinales van het WK snooker. De drievoudig wereldkampioen moest het in de tweede ronde opnemen tegen John Higgins, die zelf vier wereldtitels op zijn naam heeft staan. Higgins begon ook goed aan de wedstrijd en zou met 3-1 voorkomen, daarna wist Williams maar liefst negen frames op rij te winnen. De Welshman kwam vervolgens niet meer in de problemen tegen Higgins en speelt tegen de winnaar van het duel tussen Mark Allen en drievoudig wereldkampioen Mark Selby. Na een sessie staat Selby met 6-2 voor.