Bokser Andrade verdedigt wereldtitel, Prograis verslaat laffe aansteller

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, om te beginnen naar Hollywood in Florida. Daar stonden twee wereldtitelgevechten op het programma, die beiden een overtuigende winnaar kenden.

Demetrius Andrade (29-0) - Liam Williams (23-2)
Andrade verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) voor de vierde keer, zijn eerste gevecht sinds januari vorig jaar. Hij kreeg Brits kampioen Williams tegenover zich, voor het eerst vechtend in de VS. Andrade bleek een fors maatje te groot en was eigenlijk van start tot finish de betere, inclusief een knockdown in de tweede ronde. Williams wist het twaalf ronden vol te houden, waarna alle drie juryleden het vrij ruim aan Andrade gaven.

Carlos Gongora (19-0) - Christopher Pearson (17-2)
De ongeslagen Ecuadoriaan Gongora verdedigde zijn IBO-wereldtitel in het supermiddengewicht (-76,2kg) voor de eerste keer, waarbij Pearson het hem hooguit één ronde echt moeilijk kon maken. In de achtste ronde werkte Gongora zijn opponent naar de grond, waarna Pearson bleef zitten en er genoeg van had.

Regis Prograis (25-1) - Ivan Redkach (23-5)
In Atlanta nam oud-werldkampioen Prograis het op tegen Redkach, die Danny Garcia in zijn vorige gevecht in de schouder beet. Prograis verloor zijn wereldtitel in 2019 tegen Josh Taylor, won vorig jaar van Juan Heraldez en hoopt de weg terug in te slaan. Tegen Redkach was hij duidelijk de betere en de laffe Oekraïner ging in ronde zes hevig kermend naar de grond: Prograis schampte zijn lichaam, Redkach lag te kermen alsof hij vol op z'n piemeltje geraakt was. Na minutenlang janken kreeg Prograis de winst vanwege de vermeende 'low blow' op basis van een technische beslissing, die Rougarou met succes aanvocht: zijn zege werd omgezet in een zege op technische knockout.