"The Rock" als de volgende Amerikaanse president?

Hij zou niet de eerste acteur zijn in het Witte Huis: in een opiniepeiling zou bijna de helft van de ondervraagde Amerikanen graag zien dat Dwayne "The Rock" Johnson de volgende Amerikaanse president wordt. De 48-jarige Johnson, ziet er de humor wel van in, maar laat weten dat hij op zich wel interesse heeft in het Witte Huis. 

Zou Dwayne "The Rock" Johnson Amerika's machtigste man kunnen worden? Volgens een peiling die afgelopen dinsdag door Piplsay is gepubliceerd, zou 46 procent van de ondervraagde Amerikanen vinden dat de acteur en ex-worstelaar geschikt is voor de functie. De 48-jarige betwijfelt zelf of hij de juiste kandidaat voor president zou zijn.

"Ik weet niet zeker of de oprichters van de Verenigde Staten een 1,93 meter lange, kale, getatoeëerde, tequila-drinkende, pick-up-rijdende en riemtas dragende man met Afro-Canadese en Samoaanse roots in hun club hadden gewild," grapte hij op Twitter. In eerdere interviews was Johnson echter minder sceptisch. "Ik zou een presidentschap overwegen als de mensen dat zouden willen. Echt, dat meen ik en ik ben op geen enkele manier licht in het hoofd met mijn antwoord", zei hij afgelopen februari nog tegen USA Today.

Bij de laatste verkiezingen voor de Amerikaanse president steunde "The Rock" de Democraat en uiteindelijke winnaar Joe Biden en zijn vice-presidentskandidaat Kamala Harris. Eerder zei Johnson dat hij nooit een kandidaat publiekelijk had gesteund.