FOK! Wat een weer: wolkenvelden met in het zuiden zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de noordwestelijke helft van het land is het bewolkt en ligt de temperatuur iets boven nul. In het zuiden en zuidoosten is er weinig bewolking en vriest het licht, op sommige plaatsen zelfs nog matig, bovendien komt daar plaatselijk (dichte) mist voor. Vanochtend blijft het vooral in de noordelijke helft bewolkt, in het noorden kan er in de middag mogelijk ook een lichte bui voorkomen. In de zuidelijke helft is er meer ruimte voor de zon, in het zuiden en zuidoosten is het zelfs gewoon zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. In de noordelijke helft is de wind west tot noordwest en is zwak tot matig. In de zuidelijke helft is de wind aanvankelijk zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de dag noord tot noordwest en is dan meest zwak.

In de nacht naar maandag overheerst de bewolking en valt lokaal wat regen. In het noordoosten klaart het waarschijnlijk op en kan er (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C, in de opklaringen in het noordoosten kan het nog licht vriezen. De westelijke wind is zwak, aan zee soms matig.

Maandag overdag is er veel bewolking, in het zuidoosten kan de zon soms nog even doorbreken. In de middag wordt de bewolking geleidelijk dikker en gaat het van het noordwesten uit regenen, in Brabant en Limburg blijft het nog tot de avond droog. De temperatuur loopt op tot ca. 6°C. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)
Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.