Vecht vanaf morgen met Pyra/Mythra in Super Smash Bros. Ultimate

Vanaf vrijdag 5 maart zal Pyra/Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 beschikbaar zijn in Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch.

Deze vechter is onderdeel van de DLC Challenger Pack 9, waarin ook een nieuw level en diverse muzieknummers uit Xenoblade Chronicles 2 zijn inbegrepen. Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, heeft de nieuwe vechter uitgebreid gedemonstreerd in een video. Daarin was ook het nieuwe level Wolkenzee van Alrest te zien.

Challenger Pack 9 is onderdeel van Super Smash Bros. Ultimate Fighters Pass Vol. 2. Deze is verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor € 29,99 en bevat ook Min Min uit ARMS, Steve en Alex uit Minecraft, Sephiroth uit de Final Fantasy VII-serie en twee nog aan te kondigen vechters wanneer die worden uitgebracht. Challenger Pack 9 kan ook los worden gekocht voor € 5,99.

Pyra en Mythra zijn technische gezien één vechter op het selectiescherm, maar spelers kunnen tijdens een gevecht tussen de twee wisselen wanneer ze maar willen. Pyra is gespecialiseerd in krachtige aanvallen, terwijl Mythra excelleert in snelheid. Door tussen de twee vechters te wisselen, kunnen spelers variëren tussen sterke aanvallen met Pyra en snelle bewegingen met Mythra.

Het nieuwe level dat spelers zullen ontvangen in Challenger Pack 9 heet Wolkenzee van Alrest, dat gebaseerd is op een van de meest herkenbare omgevingen in Xenoblade Chronicles 2. Het level bevindt zich namelijk op de rug van Azurda, een gigantisch wezens dat door de Wolkenzee zwemt. Terwijl Azurda door de wereld reist, zullen spelers bekende taferelen uit Xenoblade Chronicles 2 zien, waaronder vliegende schepen, Titanen en uitgestrekte koninkrijken. Daarnaast verschijnen er personages uit die game ten tonele.

Momenteel bevat Super Smash Bros. Ultimate drie muzieknummers uit Xenoblade Chronicles 2, maar na het downloaden van Challenger Pack 9 springt dat getal naar maar liefst 19. Naast Pyra/Mythra worden er morgen ook nieuwe betaalde Mii-vechterkostuums uitgebracht, waaronder de uitrusting van Arthur uit de Ghosts ’N Goblins-serie en de Rathalos- en jagersuitrusting uit de Monster Hunter-serie.