Judoka Korrel wint goud op Grand Slam in Tel Aviv

Judoka Michael Korrel heeft bij de grandslamwedstrijden in Tel Aviv goud gewonnen. In de klasse tot 100 kilogram was de Nederlandse judoka in de finale na een golden score (waza-ari) te sterk voor Europees kampioen Peter Paltchik uit Israël.

Op weg naar de finale was Korrel te sterk voor Est Minaskin (ippon), de Australiër Ozcicek-Takagi (ippon), de Georgiër Ilja Soelamanidze (waza-ari) en de Rus Niiaz Iliasov (ippon), waarna hij in de finale won van Paltchik (waza-ari) na een golden score.

Naast de winst van Korrel was er nog meer succes voor de Nederlandse judoka's. In de klasse boven 100 kilogram namen Roy Meyer en Jur Spijkers het tegen elkaar op in de strijd om het brons. Het brons was voor Spijkers, die dankzij een derde straf van Meyer won.

Ook Marhinde Verkerk zou brons winnen op de grandslam-toernooi in Tel Aviv. De Nederlandse was in de strijd om het brons te sterk voor Luise Malzahn. De Duitse had eerder in het toernooi nog gewonnen van Guusje Steenhuis, de concurrente van Verkerk voor een ticket op de Spelen.

Vrijdag hadden Frank de Wit (tot 81 kilogram), Sanne Vermeer (tot 63 kilogram) en Sanne van Dijke (tot 70 kilogram) al brons gepakt in Tel Aviv. Van Dijke rekende in een rechtstreekse confrontatie af met Kim Polling, die haar concurrent is in de strijd om een plek op de Spelen.