‘Nog eens 18 jaar cel geŽist tegen Joran van der Sloot’

Peruaanse aanklagers eisen achttien jaar en vier maanden cel tegen Joran van der Sloot, vanwege drugssmokkel. Hij zit vast in Peru wegens moord. Lokale media melden dat hij wordt gezien als de coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis in het zuidoosten van Peru, waar hij zijn celstraf uitzit. Zo meldt het AD.

Hij zou samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco en andere medeplichtigen drugs (bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana) de gevangenis in Juliaca hebben willen binnensmokkelen. Zijn vriendin bracht in augustus levensmiddelen inclusief negentien rode bieten naar Van Der Sloot. Bij inspectie van de bieten, bleken deze drugs te bevatten. Pacohuanaco zegt onschuldig te zijn, maar tegen haar is inmiddels ook achttien jaar wegens drugssmokkel geeist door de aanklagers in Peru. Ook tegen de andere medeplichtigen hebben straffen van 14 tot 18 jaar geeist.

De Nederlandse Van der Sloot heeft eerder veel aandacht in de internationale media gekregen wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005. Momenteel zit hij in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit wegens de moord in 2010 op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez. Hiervoor werd Van Der Sloot in 2012 in Lima veroordeeld.