Politie maakt twee keer einde aan ‘coronafeest’ op woonwagenkamp: zes arrestaties

Een politiemacht heeft tot twee keer toe een einde gemaakt aan een feest op woonwagenkamp Teersdijk in Nijmegen. De agenten hebben aanhoudingen verricht en boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Meer hierover bij de Gelderlander.

De eerste keer dat de politie uitrukte naar de Teersdijk voor een illegaal feest was rond 22.30 uur. In twaalf politiebusjes kwamen ze aan op het woonwagenkamp, wat met schilden, wapenstok en hondenbegeleiders werd betreden. 

Rond een vreugdevuur in de buitenlucht, was een feest op het kamp aan de gang. Toen de feestgangers de politiemacht in de gaten kregen renden er een aantal weg. Aan de achterblijvende feestvierders werden door de agenten boetes uitgedeeld en drie feestgangers zijn gearresteerd, daarna heeft de brandweer het vreugdevuur geblust.

Door de komst van de politie waren veel feestgangers naar binnen gegaan. Maar kort nadat de politie was vertrokken besloten zo’n vijftien tot twintig man rond 00.00 uur opnieuw buiten een vreugdevuur aan te steken.

De politie heeft daarop weer ingegrepen op het woonwagenkamp rond 00.40 uur, er werden weer drie personen door de politie aangehouden. Het vreugdevuur is daarna met een brandblusser gedoofd door een agent.