Supermarkt in Groningen overvallen door groep jongeren

Vrijdagavond 22 januari omstreeks 20.15 uur werd een supermarkt aan de Kerklaan in Groningen overvallen door een groep jongeren. Er werd een aantal pakjes sigaretten buitgemaakt waarna de groep vertrok. Kort na het incident hield de politie negen verdachten aan.

Op genoemd tijdstip kwamen er tegelijkertijd ongeveer tien jongeren op fietsen en bromfietsen richting de hoofdingang van de supermarkt aan de Kerklaan. Vier van hen stapten naar binnen en beginnen te gooien met de winkelmandjes die daar opgestapeld stonden. Ook werd een aantal bloemen dat te koop stond bij de ingang omgegooid. Een deel van de groep jongeren bleef buiten de winkel. Vanuit die groep werd zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor in ieder geval twee auto’s werden beschadigd. Een van de jongeren die de winkel was binnengegaan klom over de servicebalie en pakte een aantal pakjes sigaretten. Meteen daarop verlieten de vier jongeren de supermarkt en maakten zich uit de voeten. Er wordt niet gesproken over wapens.

Aanhoudingen
De politie was echter dichtbij en kon al snel een negental personen aanhouden. Dat gebeurde deels op aanwijzen van getuigen. Het ging hierbij om 6 minderjarigen, waarvan vier uit de stad Groningen en twee uit Hoogezand, twee 19-jarige mannen uit de stad Groningen en een 44-jarige man uit Hoogezand. Zij zaten vanmorgen nog vast en zullen worden gehoord over hun aandeel in deze zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.