Rico vs Jamal 3: Glory pakt uit met grootse vechtsportavond

Kickboksorganisatie Glory trapt het nieuwe jaar af met een uitzonderlijke fight card voor hun evenement GLORY 77: drie Nederlanders en vier titelgevechten, allemaal op één avond. 30 januari gaat de geschiedenisboeken in als opnieuw een sensationele GLORY-avond.


Rico vs Jamal (Bron: YouTube)

Het hoofdevenement van GLORY 77 is een van de meest langverwachte trilogiewedstrijden in de vechtsport: zwaargewichtskampioen Rico Verhoeven (56-10) neemt het voor de derde keer op tegen zijn uitdager en nummer één op de ranglijst Jamal Ben Saddik (35-7). De stand tussen beide zwaargewichten is 1-1 en JBS was de eerste die Verhoeven ooit TKO sloeg, al is dat inmiddels al weer wat jaartjes geleden.

In de klasse Licht Zwaargewicht staat het onbetwiste GLORY-kampioenschap op het spel als titelverdediger Artem Vakhitov (21-5) en interim-kampioen Alex Pereira (32-6) het tegen elkaar opnemen. Pereira, momenteel kampioen Middengewicht, heeft de kans om de boeken in te gaan als de eerste kampioen in de geschiedenis van GLORY in twee gewichtsklassen tegelijkertijd.

Halverwege de avond is er al een uitsmijter, wanneer regerend kampioen Cédric Doumbé (73-6-1), die zijn titel onlangs nog succesvol verdedigde tijdens GLORY 76, eindelijk tegenover interim-kampioen Murthel Groenhart (69-24-3) staat in dit pikante wereldtitelgevecht Weltergewicht.

Ten slotte verdedigt kampioene Super Bantamgewicht Tiffany Van Soest (21-4-1) haar nieuwe GLORY-kampioensgordel voor het eerst tegen Aline Pereira (6-1).

Main Card
Rico Verhoeven (C) vs. Jamal Ben Saddik
Artem Vakhitov (C) vs. Alex Pereira
Cédric Doumbé (C) vs. Murthel Groenhart
Tiffany Van Soest (C) vs. Aline Pereira
Luis Tavares vs Donegi Abena
Antonio Plazibat vs Tarik Khbabez

Preliminary Card
Raul Catinas vs. Martin Pacas
Itay Gershon vs Guerric Billet

Kickboksavond GLORY 77 wordt zaterdag 30 januari gehouden en is beschikbaar via pay-per-view. In Nederland is het eerste GLORY-evenement van 2021 exclusief te zien via de website van Spike TV of GLORY voor 19,99 euro.

Wil je meepraten over Glory of over kickboksen in het algemeen, dan kan je dat hier op FOK! doen!