WK darts: Anderson sloopt Chisnall en gaat voor derde wereldtitel

Ook de tweede finalist van het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace is bekend: Gerwyn Price, die eerder op de zaterdagavond van Stephen Bunting won, mag het op gaan nemen tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson, die afrekende met Dave Chisnall.

Het duel moest even op gang komen, maar dat regelde Anderson met een 124-finish in de derde leg, waarna hij de set in de vijfde leg pakte. Chisnall begon set twee met een 170-finish en kwam op 2-0, die hij weer uit handen gaf, alvorens de set alsnog te pakken.

Ook in de derde set was het spannend en nadat Chisnall wat kansen liet liggen ging Anderson er via 84 mee aan de haal, waarna hij zijn voorsprong met een vrij soepele vierde set uitbreidde. Een 124-finish op 1-1 in set vijf gaf Chisnall hoop, wat hij gebruikte om de set te pakken.

Chizzy opende set zes door 121 uit te gooien, maar in de beslissende leg gaf hij het dan weer helemaal uit handen: in het hoofd van Chisnall is het altijd Sesamstraat, hij rekende totaal verkeerd en gaf Anderson een niet te missen - en dus ook niet gemiste - kans om op 4-2 te komen.

In de zevende set begon Chisnall met winst in de eerste twee legs, waarna Anderson op 2-1 een grote kans liet liggen en Chisnall er 3-4 in sets van maakte. Anderson begon de volgende set met een rappe break en zette gelijk door: met wat moeite op de dubbels maakte hij het toch in drie legs af en was hij nog één set verwijderd van de winst.

Die negende set leverde eigenlijk geen enkele spanning meer op: Chisnall was gebroken en Anderson gooide stug door, waarna hij het via dubbel-6 definitief afmaakte.

Dave Chisnall - Gary Anderson (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Gary Anderson (Bron: PDC)