WK darts: Bunting naar halve finales

Darter Stephen Bunting heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap bij de PDC. In het Londense Alexandra Palace was de sympathieke Engelsman te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski.

Bunting begon overtuigend: leg één ging weliswaar naar Ratajski, daarna won hij er zes op rij en vervolgens pakte hij ook de derde set. Ratajski kwam vervolgens wat beter op dreef en via onder meer een elfdarter trok hij de vierde set naar zich toe.

Bunting kreeg het ineens zwaar en ging dubbels missen, hoewel hij uitgerekend 170 wel uitgooide en zich zo in stelling bracht om op 4-1 te komen. De Polish Eagle bleef in leven en speelde zich naar 4-2 en ondanks een elfdarter van Bunting zelfs naar 4-3.

De achtste set werd geopend met een twaalfdarter van Bunting, die nog eens gas gaf en ook de volgende twee legs binnen vijf beurten uitgooide om zo de wedstrijd met 5-3 te winnen.

Voor Bunting, de Lakesidekampioen van 2014, is het zijn eerste halve finale sinds hij na die titel overstapte naar de PDC - hij debuteerde er met een plek in de kwartfinales en herhaalde die prestatie dit WK voor het eerst weer.

Krzysztof Ratajski - Stephen Bunting (Bron: PDC)
Krzysztof Ratajski - Stephen Bunting (Bron: PDC)