WK darts: Van der Voort verrast met zege op Aspinall

Vincent van der Voort heeft zich met een verrassende overwinning geplaatst voor de achtste finales op het wereldkampioenschap darts. Fast Vinny boekte een 4-2 zege op de als zesde geplaatste Nathan Aspinall. 

The Asp was in de eerste set niet opgewassen tegen het geweld van Van der Voort. Dankzij onder meer een 110 en 126-finish deed The Dutch Destroyer zijn andere bijnaam eer aan en won met 3-0. In de tweede set plaatste de Nederlander ook meteen een break, nadat Aspinall nog een 160-finish maar net miste. Ook de vijfde en zesde leg waren voor hem, zodat het al snel 2-0 in sets stond.

In de derde set werd Aspinall wakker. Van der Voort miste vier pijlen op de dubbel en nu was het de Engelsman die daar gebruik van maakte. De break bleek voldoende voor setwinst. In set vier wist de Nederlander de triple steeds minder te vinden en bij Aspinall ging het beter lopen. Er was een beslissende leg nodig, maar het werd alsnog 2-2 in sets. 

Ook in de vijfde set bleef Van der Voort harken. Hij bleef echter in de wedstrijd door gemiste dubbels van Aspinall en profiteerde. Bij Aspinall was het klaar na de vele gemiste dubbels. In set zes liep het helemaal niet. Van der Voort wist direct te breaken en pakte vervolgens ook eenvoudig de tweede leg. De Engelsman hield vervolgens zijn leg, maar het was uiteindelijk Van der Voort die de set won en dankzij een 4-2 zege in de vierde ronde staat.