Handbalsters verspelen ruime voorsprong op EK en verliezen openingswedstrijd van Servië

De Nederlandse handbalsters hebben de eerste wedstrijd op het EK verloren van Servië. Oranje begon nog goed aan de wedstrijd en stond bij rust nog met 15-9 voor, maar gaf de voorsprong in de tweede helft volledig weg en verloor uiteindelijk met 25-29 van de Servische ploeg.

Een dag later dan oorspronkelijk gepland stonden de handbalsters van Nederland en Servië tegenover elkaar voor hun eerste duel op het EK handbal. De wedstrijd stond aanvankelijk voor vrijdagavond op het programma, maar werd uitgesteld vanwege coronagevallen bij Servië.

Oranje begon aardig aan de wedstrijd en nam al snel afstand van Servië. De dekking in de eerste helft stond goed bij Oranje en aanvallend was het ook allemaal goed in orde. De Nederlandse ploeg ging de rust in met een 15-9 voorsprong.

Servië moest het in de tweede helft doen zonder Andrea Lekic, die twee keer gescoord had in de eerste helft. De 33-jarige Servische werd per brancard van het veld gehaald, maar dat hinderde Servië niet, al hield Oranje in het begin van de tweede helft nog een voorsprong van zes doelpunten. Maar halverwege de tweede helft gaf Nederland die voorsprong snel weg en werd het van 22-16 in Nederlands voordeel 22-23 voor Servië.

Nederland, dat vorig jaar nog wereldkampioen werd in Japan, probeerde het nog wel om gelijke tred te houden met Servië, maar door slordig aanvalspel en doordat de dekking in de hele tweede helft niet goed stond liep Servië uiteindelijk uit naar een 29-25 overwinning.

Oranje staat na het verlies op de laatste plaats in groep C. Zondagavond om 18.15 uur staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan is Kroatië de tegenstander.