Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkersschap Forum voor Democratie

Joost Eerdmans wil lijsttrekker worden van Forum voor Democratie dat sinds het vertrek van Thierry Baudet een lege plek heeft bovenaan de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. "Ik wil dat die partij een goede lijsttrekker heeft en daar ben ik beschikbaar voor", aldus Eerdmans, zo lezen we in het Parool.

Eerdmans heeft al een indrukwekkende reeks partijen versleten in zijn politieke loopbaan. Via het CDA, Leefbaar Nederland, LPF, EénNL, Leefbaar Capelle, Leefbaar Rotterdam is hij nu uitgekomen bij Forum voor Democratie waar hij tot voor kort op plaats vier van de kieslijst voor de Tweede Kamer stond.

"Het is ook de vraag hoe we dat als partij gaan doen. Komt er een verkiezing voor het lijsttrekkerschap, dan doe ik daaraan mee. Maar het kan ook aan de leden of het bestuur worden overgelaten", aldus Eerdmans.

"We hebben een top 10 en daar valt er een van weg, maar in die top 10 zitten ook nog andere goede mensen. Maar ik loop er niet voor weg. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en heb twee verkiezingen op rij gewonnen in Rotterdam, ik vind het leuk en hou heel erg van campagnevoeren. Ik hou van debatteren en ben ook verknocht aan deze partij. Er staan veel signalen op groen om dat wel te willen", zo vult de ambitieuze politicus aan.

Eerdmans geeft in de krant aan dat er voor Baudet nog steeds een belangrijke rol in de partij is weggelegd. "Hij is wel van plan om de partij te blijven steunen en dat is goed, want het is zijn partij. Ik denk dat wij verder kunnen met zijn allen. We willen van Forum een groot succes maken en dat gaat ook lukken. De machine staat klaar om links aan te vallen. Er is heel veel energie en ambitie om dat te gaan doen."