NFL: Fantastische 'Hail Mary' brengt Cardinals de winst, Steelers naar 9-0

De tiende speelweek in de NFL zit er alweer op en voor de Arizona Cardinals was het een goede: de Buffalo Bills werden met een geweldig slot verslagen.

Vooral field goals zorgden voor een 9-16 voorsprong voor de Bills bij rust, Cole Beasley vergrootte dat na een 22-yard touchdown pass van quarterback Josh Allen. Toch kwamen de Cardinals terug en zelfs langszij: quarterback Kyler Murray rende twee touchdowns binnen en Zane Gonzalez trapte een field goal raak, 26-23.

Met een dikke halve minuut te spelen leken de Bills het te beslissen: Allen bereikte Stefon Diggs voor een touchdown en 26-30. Dat was echter gerekend buiten de jonge Murray, die in de NFL én honkbalcompetitie MLB gedraft werd en vooral bekend staat om zijn sterke runs en niet zijn geweldige passes. Uitgerekend hij wierp een prachtige pass richting endzone, waar DeAndre Hopkins een 43-yard catch maakte: een klassieke Hail Mary met een 32-30 zege als resultaat.

De slotminuten van de Cardinals en de Bills

De Pittsburgh Steelers blijven ondertussen imponeren. De ploeg van quarterback Ben Roethlisberger won de eerste acht wedstrijden en met touchdown passes op Diontae Johnson, JuJu Smith-Schuster en twee keer Chase Claypool hielp Big Ben de Steelers ook naar een negende overwinning, thuis tegen de Cincinnati Bengals: 36-10.

Ook Tom Brady was lekker bezig met zijn Tampa Bay Buccaneers en wel op bezoek bij de Carolina Panthers. Dankzij twee touchdown passes van quarterback Teddy Bridgewater kwamen de Panthers in het eerste kwart op voorsprong, maar Brady en zijn aanval hielden het hoofd koel en domineerden de tweede helft: van 17-17 liep de ploeg weg naar een 23-46 overwinning.

Uitslagen NFL week 10
Tennessee Titans - Indianapolis Colts 17-34
Cleveland Browns - Houston Texans 10-7
Detroit Lions - Washington Football Team 30-27
Green Bay Packers - Jacksonville Jaguars 24-20
New York Giants - Philadelphia Eagles 27-17
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 23-46
Las Vegas Raiders - Denver Broncos 37-12
Miami Dolphins - Los Angeles Chargers 29-21
Arizona Cardinals - Buffalo Bills 32-30
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks 23-16
New Orleans Saints - San Francisco 49ers 27-13
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 36-10
New England Patriots - Baltimore Ravens 23-17
Chicago Bears - Minnesota Vikings 13-19