Update: Boeren hebben vandaag massaal rondom Den Haag gedemonstreerd

Uit verschillende delen van het land zijn maandagavond honderden boeren op weg gekomen naar Den Haag waar men vandaag wil demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Uit onder meer Limburg en Groningen zijn vele tientallen boeren al in Den Haag, zegt Mark van den Oever van de boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Zo valt te lezen in het AD.

Update 21.45 uur: De boeren zijn inmiddels allemaal weer op huis aan gegaan. Of de demonstratie enige zoden aan de dijk heeft gezet voor de boeren moeten we afwachten. Wel is duidelijk geworden dat hoewel het Nederlandse volk de boeren een goede broodwinning gunt en de voorgestelde uitkoopregeling niet goedkeurt, de sympathie voor deze protestacties verder afneemt door het "storende" gedrag van een aantal boeren tijdens de demonstratie. Zo werd een fietser aangereden door een tractor, is een ambulance met een donororgaan ernstig gehinderd om naar plaats van bestemming te rijden en is er echt roekeloos rondgereden door enkele boeren waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. Daarnaast werden op een aantal plaatsen duidelijk geen rekening gehouden met de geldende cronamaatregelen.  

Update 13.15 uur: Na het boerenprotest  bij de Koekamp, bij station Den Haag centraal hebben meerdere trekkers het demonstratieterrein verlaten om verder te protesteren op  Malieveld. Ze reden over het pas ingezaaide gras richting Benoordenhoutseweg, waar andere boeren hun trekkers hadden geparkeerd. In de ochtend hadden enkele boeren hun trekker op het Malieveld neergezet, terwijl dat niet mocht. Zo meldt de Leeuwarder Courant.

Na het Malieveld zijn een groot aantal boeren nu op weg naar CBL te Leidschendam om daar hun protest voort te zetten. In juli zijn de boeren naar aanleiding van eerdere demostraties al eerder in gesprek geweest met CBL over de start van een Voedselcollectief, waarin alle ketenpartners samen kijken naar hoe Nederland in de toekomst een sterke en duurzame voedselsector kan behouden, zowel voor Nederlandse afnemers als voor de exportmarkt die 80% van de agrarische productie afneemt. 

DJMO maakte rond 11.35 uur  vandaag voor ons de volgende opname op het Malieveld te Den Haag

Eerdere berichtgeving vandaag: