FOK! Wat een weer: gruwelijk nat

Goedenavond,

Ik wilde gisteren het weerbericht maken. Maar mijn collega Stephan heeft elders zo'n enthousiast weerbericht gepost wat ik jullie niet wil onthouden:

U heeft het gemerkt hé mensen? De herfst heeft ongenadig toegeslagen. We hebben prachtige tijden gehad, maar daar betalen we nu de prijs voor. De vraag is vooral: Hoe lang blijft dit aanhouden? Het antwoord daarop is: voorlopig verandert er weinig. Ik denk wel dat het iets opener weer gaat worden, maar een droge dag zit er absoluut niet in.

Gisteren behaalden we te Haarlem een fantastisch resultaat. We bereikten de kaap van 100 mm. En dat in 8 dagen!   We zijn echter niet het natste, dat is even ten noorden van onze regio meer richting Uitgeest. Maar 100 mm telt wel.   Gisteren was het onvervalst herfstweer.  Het was bewolkt en van tijd tot tijd regende het. Of motregende het, het is maar hoe je het ziet.  Gemiddeld viel er in het noorden 15 tot 20 mm, In het midden 10 tot 15 en in het zuiden 0 tot 5 mm.

Vandaag hebben we denk ik een heel open weertype. De zon schijnt geregeld en overdag is het denk ik wel overwegend droog. Er kan wel een enkele bui vallen, maar dat zal niet veel zijn. Het is nog één dag 15 graden..... Daarna gaan de temperaturen naar beneden, dus ik verklap het al, een terrasje pikken zit er denk ik niet meer in. Tegen de avond neemt de bewolking weer toe en gaat uiteindelijk ook weer regenen. Later op de avond en in de nacht zakken de bovenlucht-temperaturen naar -31 graden op zee, dat betekent dat er in de kustprovincies later onweer kan voorkomen. Het wordt maximaal 15 graden.

In het weekend is het gewoon aanhoudend herfstweer. Af en toe schijnt de zon, maar de bewolking overheerst en geregeld vallen er buien. Ik denk de meeste in het zuidwesten. Dat komt door de noordwestelijke wind. Die kan trouwens best kracht 6 halen. En dan de temperaturen. We zullen het in het weekend moeten doen met een graad of 12, terwijl 15 normaal is.. maar het kan dus wel, temperaturen onder normaal.

Ook daarna blijft het aanhoudend wisselvallig en te fris voor de tijd van het jaar.

Meer weer op FOK!

Zoutwinning in Portugal (Foto: KlapMongeaul)
Zoutwinning in Portugal. Daar wordt het nog met de hand gedaan. (Foto:KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!