Handbalsters verliezen van Duitsland in eerste wedstrijd sinds 9,5 maand

De Nederlandse handbalsters hebben donderdag een oefenwedstrijd tegen Duitsland met 27-25 verloren. Het was voor het handbalteam de eerste interland in 9,5 maand.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade kwam op 15 december voor het laatst in actie, toen Spanje in de slotseconden van de WK-finale met 30-29 werd verslagen. De uitbraak van het coronavirus zorgde er vervolgens voor dat de speelsters van Oranje elkaar lange tijd niet zagen. Vanwege de crisis werden onder meer de Olympische Spelen uitgesteld.

Bo van Wetering was met vier treffers het productiefst. Bij rust stond Duitsland met 16-15 voor. Ook in de tweede helft maakte het thuisland, dat Oranje voor de derde keer op rij versloeg, één punt meer. Zaterdag om 16.45 uur staan beide landen opnieuw tegenover elkaar. Nederland werkt toe naar het EK van begin december in Denemarken en Noorwegen, waar Servië, Kroatië en Hongarije de tegenstander zijn in de groepsfase.

Mayonnade kan in de voorbereiding én op het EK niet beschikken over sterspeelster Estavana Polman en toptalent Delaila Amega, die allebei kampen met een zware knieblessure.