COVID-19: 2921 nieuwe besmettingen en 6 doden, totaal 114.540 en 6380

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2921 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 114.540 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 39 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 12.664 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 6 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6380 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.risa

Update 17.30 uur:
Nederland heeft het reisadvies voor heel België aangescherpt naar 'code oranje' (alleen noodzakelijke reizen). Eerder was dat alleen voor Antwerpen, Brussel en omgeving.

Het advies wordt aangepast in reactie op een nieuw reisadvies van de Belgische overheid voor Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Die heeft België als 'rode zones' bestempeld, wat betekent dat reizigers die minimaal 48 uur verblijven in die provincies zich moeten laten testen in een Belgisch testcentrum. Reizigers uit andere Nederlandse provincies krijgen het advies om 14 dagen of voor de duur van hun verblijf in zelfquarantaine te gaan.