Drugslab in Maartensdijk aangetroffen

Op donderdagmiddag 24 september 2020 deed de politie een inval in een schuur in Maartensdijk. Hier werden twee mannen aangehouden en werd een grote hoeveelheid aan xtc-pillen aangetroffen. Ook zijn tabletteermachines, mixers en stempels in beslag genomen. Dit stond in een geheime ruimte welke was verborgen achter een kast.

Na rechercheonderzoek viel de politie donderdagmiddag een schuur bij een boerderij in Maartensdijk binnen. Rechercheurs troffen hier twee mannen aan die onder een roze stof zaten. In eerste instantie leek de schuur een gewone schuur maar na verder onderzoek bleek dat er een verborgen ruimte achter een kast aanwezig was. Hier werd een compleet ingericht lab aangetroffen voor de productie van verdovende middelen, van grondstof tot eindproduct, inclusief een mix- en zeefruimte. Er werden enkele kilo's xtc-pillen, tabletteermachines en de bijbehorende stempel (maken een logo of merkteken op een pil van bijvoorbeeld een automerk of stripfiguur) aangetroffen. Ook werd hier een vuurwapen aangetroffen.
 
Doorzoekingen
Tevens werd door rechercheurs van de Landelijke Recherche in twee woningen in Uithoorn en Maarssen doorzoekingen gedaan, waar eveneens enkele kilo’s verdovende middelen werden aangetroffen, evenals een alarmpistool. De politie gaat verder met het onderzoek. De twee mannen, van  36 jaar uit Uithoorn en van  50 jaar uit Maarssen, zijn ingesloten voor verhoor en zullen worden voorgeleid aan de recher-commissaris in Rotterdam.