Stengs moet twee duels brommen; Lam mist er drie

AZ kan in de komende twee wedstrijden niet beschikken over Calvin Stengs. De 21-jarige aanvaller is geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zaterdag kreeg in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Thomas Lam, die in de slotfase rood kreeg, mist drie wedstrijden.

Stengs werd na een kwartier van het veld gestuurd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die er door de VAR op werd gewezen dat de eenmalige Oranje-international gevaarlijk was ingekomen op Kenneth Paal. Een voorstel van drie duels schorsing (waarvan één voorwaardelijk) is door AZ geaccepteerd. Stengs mist de uitwedstrijden tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam.

PEC-speler Lam werd in de slotfase van het veld gestuurd. De PEC-middenvelder, die werd bestraft wegens natrappen, is akkoord met een schorsing van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) en ontbreekt tegen Sparta Rotterdam (thuis), RKC Waalwijk (uit) en PSV (thuis). De wedstrijd Alkmaar eindigde in 1-1. Clint Leemans zette PEC in de eerste helft op voorsprong, waarna Myron Boadu in de 68e minuut voor de gelijkmaker tekende.