Vanaf morgen, vroeger uit de kroeg !

Op Twitter worden door verschillende nieuwsbronnen gemeld dat er vanaf morgen voorlopig geen doorzakken in de kroeg meer mogelijk is in het Westelijk deel van Nederland. Stipt om 01.00 uur moet de kroeg leeg zijn, dus de muziek gaat uit en het licht gaat aan om 24.00 uur, om de bezoekers op tijd de deur uit te krijgen. Verder wordt verwacht dat het maximaal aantal mensen wat aanwezig mag zijn in een horecazaak wordt teruggebracht van 100 naar 50 personen.

Vandaag is er overleg geweest tussen  het kabinet en de voorzitters van de zes veiligheidsregio's waar de COVID-19 besmettingen te snel stijgen. Hierbij zijn regionale maatregelen besproken die morgen zullen worden gepresenteerd in de extra persconferentie die om 19.00 uur wordt uitgezonden.

De regio's waar de extra maatregelen zullen gaan gelden zijn Rotterdam- Rijnmond, Utrecht, Hollands Midden (Leiden) Amsterdam-Amstelland, Haaglanden (Den Haag) en Kennemerland (Haarlem).

Het is een misvatting dat er momenteel alleen onder jongeren een flinke groei van het aantal COVID-19 besmettingen plaatsvindt. Inmiddels neemt het aantal besmettingen in meer leeftijdsgroepen toe.