Lesbische asielzoeker in AZC overgoten met kokend water; twee arrestaties

In het Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze zijn zondag aan het eind van de middag een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria aangehouden. Het stel wordt verdacht van de zware mishandeling van twee vrouwen, van 20 en 22 jaar. Daarbij werd geslagen en met kokend water gegooid. Het 22-jarige slachtoffer liep daarbij tweedegraads brandwonden op.

De slachtoffers hebben een relatie met elkaar. Het geweldsdelict vond plaats in de nacht van zondag 2 op maandag 3 augustus jongstleden. Er ontstond een ruzie met enkele landgenoten waarbij de 20-jarige vrouw werd geslagen en het 22-jarige slachtoffer met kokend water werd overgoten. Hierdoor liep zij meerdere brandwonden op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis in Tilburg. Inmiddels heeft zij aangifte gedaan. Van haar vriendin wordt vandaag een aangifte opgenomen.

De twee verdachten zijn zondag 9 augustus 2020 omstreeks 17.50 uur met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden en vastgezet. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.