FOK! Wat een weer: benauwder en iets onstabieler

Gegroet!

In vergelijking met de afgelopen dagen zijn er toch wel een paar kleine veranderingen. In de nachten koelt het niet meer zoveel af, én de luchtvochtigheid neemt overdag enigszins toe. Dit betekent dat het allemaal minder aangenaam zal aanvoelen buiten. Het wordt wat benauwder en er komen ook wat meer wolken tevoorschijn. 

Dat zagen we gisteren al, met name in het westen- en noordwesten waren er velden met middelbare bewolking. Het zag er vrij onstabiel uit. Sterker nog, in de omgeving van Texel zijn zelfs een paar spatjes regen gevallen!

De maxima lagen gisteren tussen de 28 graden op Vlieland tot 37 in Arcen. In de loop van de middag stak er een noordelijk briesje op en koelde het langs een groot deel van de westkust een paar graden af. 

De afgelopen nacht waren er hier en daar wat wolkenvelden en het was niet helemaal uitgesloten dat er een zeer lokale regen-of onweersbui uit Frankrijk het zuidwesten bereikt. De kans is echter niet groot. De minima lagen tussen de 17 in het oosten tot iets boven de 20 in het westen. In de steden uiteraard wat hoger.

Vandaag  zien we denk ik overal wat meer bewolking. Het wordt dus benauwder en vochtiger. Dat betekent ook dat er zeker in de zuidelijke helft van het land een enkele (forse) regen-of onweersbui kan ontstaan. Mogelijk gebeurt dit ook in het oosten van ons land. De kans is echter niet zo groot en veruit het grootste deel van het land blijft gewoon droog. Als er zo'n bui ontstaat kunnen er meteen zware windstoten bij zitten. 

In het noorden is het met 25 tot 28 graden iets frisser, langs de westkust een graad of 31, in de Achterhoek halen we de 34 graden wel en tenslotte in het zuiden zit een 36 graden er nog wel in. Echter als er meer bewolking is, dan blijven de temperaturen iets achter.

Er staat een iets toenemende noordoostenwind. Op de Wadden misschien wel kracht 4 tot 5. 

Fijne zondag en hou jullie taai!  

Meer weer op FOK!

 

Zon en heet (Foto: Charged)
Een Cirrusveldje waar de zon weinig moeite mee heeft. Dit alles boven Cuijk. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.