Maflin als eerste door naar kwartfinales WK snooker

Kurt Maflin heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales op het World Snooker Championship. De Noorse qualifier won in een spannende wedstrijd met 13-11 van viervoudig wereldkampioen John Higgins.

Maflin stond gedurende lange tijd voor tegen Higgins 7-4 en 10-8, maar naar het einde toe van de wedstrijd kwam Higgins terug en na 21ste frame kwam de viervoudig wereldkampioen voor het eerst sinds het derde frame weer op voorsprong (10-11). Maflin leek verslagen maar met breaks van 80, 75 en 63 wist de Noor, die nog nooit een wedstrijd op het WK wist te winnen, zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WK.

Higgins houdt waarschijnlijk wel een aardig zakcentje over aan deze wedstrijd. In het twaalfde frame maakte de 45-jarige Schot de maximumbreak van 147 goed voor 45,000 pond, tenminste als niemand dit toernooi de maximumbreak evenaart. Hij kwam daarmee in het rijtje van Ronnie O'Sullivan (3 keer), Stephen Hendry (3 keer), Jimmy White, Ali Carter, Mark Williams. en Cliff Thorburn, die ooit ook een maximumbreak wisten te scoren op het WK.