Islampartij NIDA wil meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen

De van oorsprong Rotterdamse politieke partij NIDA wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. "De stem van een nieuwe generatie met supersdivers DNA en islamitische inspiratie", zoals de partij zichzelf omschrijft, roept sympathisanten op te helpen bij het bijeenbrengen van het inschrijfgeld van 11.500 euro.

"NIDA had sinds haar oprichting in 2013 al landelijke ambities. We wilden vanuit de steden duurzaam groeien. Van straat naar raad, van stad naar land. Op eigen kracht. Na de nodige groei en ervaring, in hokjes doorbreken en bruggen bouwen, in Rotterdam, Den Haag, Almere en elders in het land, zijn we zo ver", aldus partijvoorzitter Nurullah Gerdan op de website van NIDA.

"Hele generaties groeiden op in een landelijke politiek met islam en diversiteit als het probleem. Tijd voor de stem en oproep van een superdiverse generatie in de politiek met islam als inspiratie voor de oplossing!" Zo vertelt politiek leider Nourdin El Ouali. Hij legde in januari zijn werk in de gemeenteraad van Rotterdam neer om te werken aan de uitbreiding van het landelijke partijnetwerk.

"Omdat we geloven dat er meer is. Dat er meer in zit voor iedereen. Meer dan men denkt. Niet meer van hetzelfde. We geloven meer en meer dat het anders moet en kan. Niet meer van dezelfde groei, maar bloei! Van geloofwaardige politiek, een schuldvrije economie tot harmonie met natuur", vult El Ouali aan.

Islampartij NIDA wil meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen (WikiCommons/-JvL-)
Islampartij NIDA wil meedoen aan Tweede Kamerverkiezingen (WikiCommons/-JvL-)