Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition krijgt demo

Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition zal verschijnen voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en iOS- en Android-apparaten een gratis te downloaden demoversie krijgt bij release van de game.

In de demo van Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition kunnen spelers de eerste drie kerkers doorlopen, zowel in de singleplayer-mode als in online multiplayer-mode met cross-play-functionaliteit. Daarnaast kunnen spelers die de volledige game aanschaffen als host dienen voor multiplayer-sessies met spelers die de demo gebruiken. Op die manier kan een volledige party van maximaal vier caravanners tot dertien kerkers in het fantasy-avontuur doorlopen, met slechts één exemplaar van de volledige game. Spelers kunnen ook hun save-gegevens van de demo overzetten naar de volledige game, zodat ze na aanschaf van de volledige game hun avontuur kunnen voortzetten vanaf het punt waar ze in de demoversie waren gebleven.

Hiernaast zijn er nieuwe gameplay-verbeteringen onthuld. Naast de eerder aangekondigde 'Mimic'-functie die spelers de vorm aan laat nemen van verschillende personages die ze onderweg tegenkomen, zijn dat onder meer de volgende gameplay-verbeteringen:

  • Quick Chat – Wissel tekstgebaseerde, tactische instructies uit met teamgenoten tijdens het spelen van de online multiplayer.
  • Magic Timer – Een nieuw timer-mechaniek dat spelers helpt hun magische aanvallen te synchroniseren en combineren voor optimale aanvalskracht.
  • UI-verbeteringen – De UI (user interface) is uitgebreid met een mini-map zodat spelers hun omgeving altijd goed in de gaten kunnen houden. Ook kunnen spelers nu meer materialen bij zich dragen.
  • Extra difficulty-modes – Na het voltooien van het hoofdscenario komen moeilijkere dungeons beschikbaar voor de dapperste avonturiers, inclusief de Mine of Cathuriges met zeer sterke vijanden en nieuwe uitdagingen. Deze uitdagende post-game-kerkers zijn alleen toegankelijk in de volledige versie van Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition.
  • Vernieuwde soundtrack – Er zijn meer dan 50 nieuwe muziektracks geschreven door Kumi Tanioka, die ook de muziek van het origineel schreef, inclusief opnieuw opgenomen versies van de themasongs Sound of the Wind en Starry Moonlit Night.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt op 27 augustus 2020 uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS en Android.