Twee nieuwe Pokémon-apps aangekondigd

The Pokémon Company heeft twee nieuwe Pokémon-apps aangekondigd. De eerste is Pokémon Smile, een gratis app die kinderen ondersteunt bij het tandenpoetsen.

Door de app te gebruiken worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd hun tanden te poetsen. In de app moeten kinderen (of volwassenen als je dat leuk vindt) bacteriën wegpoetsen en hiermee Pokémon helpen. Ook kan er op deze manier een Pokémon gevangen worden. Pokémon Smile komt vandaag nog gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Daarnaast is Pokémon Café Mix aangekondigd, een free-to-play game die naast smart devices ook komt naar Nintendo Switch. In Café Mix ben je eigenaar van een café voor Pokémon. Door puzzels op te lossen bereid je de gerechten die Pokémon bestellen. Daarnaast kun je op deze manier Pokémon werven als personeel.

Uiteraard kun je ook je café uitbreiden met meer ruimte, nieuwe recepten en meer. De game is vanaf vandaag te preloaden op Nintendo Switch en voor smart devices, maar komt officieel pas uit op 23 juni.