Belg Brecel wint Championship League Snooker

Snookeraar Luca Brecel heeft donderdag in het Engelse Milton Keynes de eindzege in de Championship League gepakt. De 25-jarige Belg pakte daarmee 30.000 pond en een ticket voor het ‘Champion of Champions-tornooi, dat later op het jaar wordt gehouden.

In de finalegroep met vier begon Brecel uitstekend. De 25-jarige Belg won de openingswedstrijd tegen Stuart Bingham met 3-0 mede door twee centuries, 105 en 106. In de tweede groepswedstrijd moest Brecel genoegen nemen met een gelijkspel tegen Ryan Day.

Na twee poulewedstrijden stond Brecel aan de leiding, maar de Belgische snookeraar was nog niet zeker van winst. Tegen Ben Woollaston moest Brecel minimaal gelijkspelen, want anders ging de winst naar Woollaston.

In de wedstrijd tussen Brecel en Woollaston begon Brecel uitstekend door het eerste frame te winnen en daarmee was hij dicht bij de eindzege, maar in de twee volgende frames kwam Woollaston sterk terug, waardoor het beslissende en laatste frame van het toernooi de beslissing moest brengen. In dat laatste frame liet Brecel zijn klasse zien met een break van 111 en pakte daarmee de zege in de Championship League.

"Hier ben ik ongelooflijk blij mee", reageerde Brecel. "Dat laatste frame was wellicht de grootste test in mijn carrière. Want Ben was zo goed aan het spelen, ik kon me geen fout veroorloven. Normaal blijf ik altijd heel rustig, maar dat was nu niet het geval. Ik was erg nerveus en stond te trillen. Eens ik aan 50 à 60 punten zat, wist ik wel dat ik niet meer ging missen, maar daarvoor was het bibberen."