Vijf vossen overgedragen aan Animal Rights

Gisterenmiddag hebben de eigenaren van een nertsenfarm in Wilbertoord vijf vossen officieel afgestaan aan Animal Rights. Vorige week bracht Animal Rights de beelden naar buiten van de vossen in de krappe draadgaas kooien. “We dienden bij de NVWA een handhavingsverzoek in, maar een week later zaten de vossen er nog steeds hetzelfde bij,” zegt Animal Rights campagneleider Erwin Vermeulen.

De kooien waren smerig, klein en kaal. Er was geen enkele afleiding voor de dieren. De meeste vossen hadden nog geen vierkante meter aan ruimte en leefden boven hun eigen uitwerpselen.

De vossen zijn overgebracht naar een veilige locatie met meer vloeroppervlakte dan ze ooit gehad hebben en een nachthok met stro. Na een nacht rust worden ze vandaag onderzocht door een dierenarts, die onder andere ook hun uitgegroeide teennagels zal bijknippen, zodat de vossen fatsoenlijk kunnen lopen. “Met de dierenarts zal worden overlegd hoe lang de dieren in quarantaine blijven en welke zorg ze verder nodig hebben,” geeft Vermeulen aan.

Animal Rights heeft een opvangcentrum gevonden waar de dieren een thuis zullen vinden en hun leven onder aangename omstandigheden uit kunnen leven.

Vijf vossen overgedragen aan Animal Rights  (Foto: Animal Rights)
Vijf vossen overgedragen aan Animal Rights (Foto: Animal Rights)Vijf vossen overgedragen aan Animal Rights  (Foto: Animal Rights)
Vijf vossen overgedragen aan Animal Rights (Foto: Animal Rights)