Zoom koopt KeyBase

Multi-functioneel end-to-end encrypted softwarepakket KeyBase wordt door Zoom gekocht. Zoom was de laatste tijd in het nieuws door verschillende blunders op het gebied van veiligheid. Het kopen van KeyBase maakt deel uit van een strategie de veiligheid te verbeteren.

Voor die verbeterde veiligheid mag je dan wel gaan betalen, Zoom wil onderdelen van KeyBase gaan gebruiken om de dienst te versleutelen tegen betaling. Dit terwijl KeyBase, voor zolang het duurt, gratis te gebruiken is. Zoom's open source en wel veilige concurrent Jitsi was via KeyBase al te gebruiken middels bots.

KeyBase is (was?) een end-to-end versleutelde applicatie die hierbinnen veel functionaliteit biedt: chat, team chat, bestandsuitwisseling, team bestandenlocatie, handmatige encryptie en decryptie van berichten, versiecontrole en een cryptowallet. Vrijwel een compleet pakket om veilig te werken op afstand, broodnodig in deze tijd.

 

De community van KeyBase kan er niet over uit en voorziet het overlijden van een zeer bruikbaar stuk software dat eigenlijk net tegen een kritieke massa aan begon te lopen. Binnen de technische gemeenschap begon je net mensen te kunnen vinden binnen keybase zonder ze te hoeven vragen het te gaan gebruiken. De zoektocht naar een goed alternatief is begonnen.