Harrowstorm-DLC voor Elder Scrolls Online uitgebracht

Vandaag is voor pc en Mac het ‘Dark Heart of Skyrim’-avontuur officieel van start gegaan met de release van The Elder Scrolls Online: Harrowstorm. De DLC zal de gebeurtenissen voor het komende Greymoor-hoofdstuk inleiden en bevat twee nieuwe dungeons, Unhallowed Grave en Icereach en Update 25 van het basisspel. Harrowstorm is vanaf 10 maart beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Harrowstorm bevat twee dungeons:

  • In Unhallowed Grave zijn plunderaars en grafrovers binnengedrongen in een eeuwenoude begraafplaats in Bangkorai, opzoek naar een kracht die eeuwenlang gevangengehouden werd. Spelers moeten een graftombe betreden, de redenen voor de invasie van de crypt achterhalen en de plannen van de invallers stoppen voordat het te laat is.
  • De noordkust van Skyrim wordt geteisterd door een bovennatuurlijke storm waarvan de oorsprong het eiland lijkt te zijn waar een krachtige heksenkring is gevestigd. Spelers moeten afreizen naar Icereach om de heksen te confronteren en hun ritueel te stoppen voor ze Skyrim van de kaart vegen.

Update 25 is een gratis update van het basisspel, waarin prestatieverbeteringen voor alle spelers zit. De laadtijden, framerates en meer worden verbeterd. Deze update implementeert ook een enorme patchrevisie voor de gameclient, die de manier verandert waarop de game wordt gedownload, gepatcht en opgeslagen. Deze aanpassing zorgt voor een flinke verlaging van de hoeveelheid geheugen die Elder Scrolls Online inneemt op de harde schijf van een speler. Alle spelers zullen de gameclient opnieuw moeten downloaden bij de lancering van Update 25. Spelers ontvangen dan ook een gratis Crimson Torchbug-pet.