Man (45) wordt tweemaal aangehouden op een dag

Een 45-jarige man uit Tilburg maakte het vrijdag 24 januari wel heel bont. Eerst werd hij in de middag aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs in een auto reed. Vervolgens werd hij op het politiebureau nogmaals aangehouden als verdachte van een poging tot zware mishandeling die eerder die dag plaatsvond op de Eerste Zeine in Waalwijk.

Cellencomplex politiebureau
Agenten zagen de bestuurder vrijdagmiddag rond 14.30 uur door de Kwaadeindstraat rijden. Zij herkenden de man en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Hierop werd het voertuig aan de kant gezet en werd de verdachte aangehouden. Tijdens de insluiting op het politiebureau verzette hij zich nog hevig. Vervolgens werd hij door meerdere agenten in de cel geplaatst.

Tweede aanhouding
Eerder die middag werd bij een bewoonster van een woning aan de Eerste Zeine in Waalwijk een ruit ingegooid met een steen. De steen ging rakelings langs het hoofd van de vrouw en haar hond, maar ze raakte door het voorval wel lichtgewond. De eerdergenoemde Tilburger wordt ook in deze zaak gezien als verdachte. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte ook voor deze poging tot zware mishandeling aan te houden. Hij zit vast voor verder onderzoek.