Metro Redux komt naar Nintendo Switch

Deep Silver en 4A Games maken bekend dat Metro Redux, de bundel met de definitieve versies van Metro 2033 en Metro: Last Light, op 28 februari 2020 verschijnt voor de Nintendo Switch.

In 2013 werd de wereld vernietigd door een apocalyptische ramp, waardoor bijna de hele mensheid werd uitgeroeid en het oppervlakte van de aarde in een giftige woestenij veranderde. Een handjevol overlevenden zocht hun toevlucht in de dieptes van de Moskouse metro, waar de menselijke beschaving werd teruggeworpen naar Middeleeuwse omstandigheden. In 2033 is er een complete generatie onder de grond geboren en opgegroeid, en hun belegerde Metro Station-steden strijden om te overleven, zowel onderling als met de mutante gruwelen die buiten wachten. Jij bent Artyom, geboren in de laatste dagen voor de ramp, maar ondergronds opgegroeid. Nooit eerder overschreed je de grenzen van de stad, tot een noodlottige gebeurtenis je op missie naar het hart van het metrostelsel stuurt om de restjes van de mensheid te waarschuwen voor een verschrikkelijke dreiging.

Naast beide campagnes bevat Metro Redux alle DLC van Metro: Last Light voor nog eens 10 uur extra content. Spelers kunnen het avontuur in de metro van Moskou beleven met twee unieke speelstijlen: kies de “Survival”-speelstijl om de campagne te spelen als een survival horror-game, of kies de “Spartan”-speelstijl om het avontuur met de gevechtsvaardigheden van een Ranger te doorlopen.

Spelers die de fysieke versie van Metro Redux aanschaffen ontvangen beide games en alle DLC op één 16 GB-gamecard, zonder dat er verder nog iets gedownload hoeft te worden. Bij sommige winkels is ook het Ranger Cache pre-order pack beschikbaar, met daarin een Metro Redux-button-set, de game-hoes, een dubbelzijdig met alternatief artwork bedrukte inlay, vier dubbelzijdig bedrukte art-kaarten en een dubbelzijdig bedrukte poster van A2-formaat.

Spelers die de games liever digitaal downloaden, kunnen Metro 2033 Redux en Metro: Last Light Redux los van elkaar aanschaffen in de Nintendo e-Shop.