Geschillencommissie KNSB wijst vordering van Verweij en Ntab af, Nuis naar WK afstanden

De geschillencommissie van schaatsbond KNSB heeft de vordering van Koen Verweij en Dai Dai Ntab tegen de aanwijsplek van Kjeld Nuis afgewezen. Door deze uitspraak mag Nuis definitief naar het WK afstanden half februari. Ook het verzoek van Ronald Mulder voor een startbewijs op de 500 meter tijdens de vijfde wereldbekerwedstrijd in Calgary is afgewezen.

Verweij en Ntab probeerden via de geschillencommissie een startbewijs af te dwingen op respectievelijk de 1.500 en 1.000 meter van het WK afstanden in Salt Lake City. De vordering was een reactie op de beslissing van de selectiecommissie langebaan (SCL) van de KNSB om Nuis een startbewijs te geven op de 1.000 en 1.500 meter. Nuis was op het NK afstanden afwezig vanwege ziekte. Beide schaatsers staan wel reserve voor het WK.

Ook de vordering van Mulder is afgewezen. Door materiaalpech kwam de sprinter op de 500 meter van het NK afstanden niet verder dan de elfde plaats en liep daardoor een startbewijs mis.

Volgens de geschillencommissie heeft de selectiecommissie in beide gevallen de juiste procedure gevolgd.

“Het is goed dat de geschillencommissie vaststelt dat wij als SCL correct hebben gehandeld”, aldus Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op d sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden.”