Waites verslaat Adams op BDO WK; titelverdedigster Suzuki door

Scott Waites heeft de kraker in de tweede ronde op het BDO WK tussen hem en Martin Adams gewonnen. Na vijf sets werd het 3-2 voor Scotty 2 Hotty.

Het was geen goede wedstrijd tussen de twee wereldkampioenen. De spanning vergoedde echter veel. Er werden dubbels over en weer gemist en na vier sets was de stand nog steeds in evenwicht. Een beslissende set moest de doorslag geven. In deze vijfde set wist Waites zijn landgenoot te breaken met een 116 finish, om vervolgens 84 uit te gooien voor de winst.

Andy Hamilton heeft zich met een moeizame zege op Darren Herewini geplaatst voor de laatste zestien op het BDO WK. The Hammer worstelde vooral met zichzelf en noteerde slechts 82 gemiddeld. Ook Herewini had geen goede dag met een moyenne van 79 punten per beurt. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Hamilton. 

Mikuru Suzuki, titelverdediger bij de vrouwen, moest een set afstaan tegen Maria O’Brien. Laatstgenoemde won brutaal de eerste set, maar Suzuki brak direct terug in de tweede set. De derde set ging vervolgens overtuigend naar de titelverdediger uit Japan.

Avondsessie BDO WK
Andy Hamilton (82.59) 3-1 (79.53) Darren Herewini (R2)
Mikuru Suzuki (84.92) 2-1 (80.69) Maria O’Brien (R1 dames)
Scott Waites (84.20) 3-2 (85.62) Martin Adams (R2)
Adam Smith-Neale (83.21) 0-3 (97.51) Paul Hogan (R2)

Dinsdagmiddag komen onder andere Sharon Prins, Richard Veenstra en Dennie Olde Kater in actie.