Kopschoppers Andijk melden zich op bureau

Vnmorgen hebben twee personen, tegen wie al een onderzoek liep, zich op het politiebureau gemeld met betrekking tot het onderzoek van een mishandeling van een 73-jarige man uit Andijk. Zij zijn aangehouden en hun rol wordt onderzocht.

Volgens de politie werd er op social media een foto gedeeld van twee jongens met naam en toenaam waarin zij als daders bestempeld worden. De politie waarschuwt dat dit niet correct is, en dat de mensen die deze foto delen zich schuldig maken aan een misdrijf. 

"Burgers en ondernemers plaatsen regelmatig zelf beelden van vermogens- en geweldsmisdrijven via social media of websites. Een bekend voorbeeld waarbij dit gebeurt zijn winkeldiefstallen. Een winkelier die bijvoorbeeld een print screen maakt van een persoon die onder toeziend oog van de beveiligingscamera een diefstal pleegt en deze afbeelding vervolgens op internet of in de etalage van zijn winkel plaatst, is in principe niet strafbaar. Afhankelijk van de situatie kan het plaatsen van dit soort beelden met begeleidende teksten smaad of belediging opleveren, óf volgens het civiele recht een onrechtmatige daad."