Kramer toont goede vorm in voorbereiding op NK Afstanden

Bij een testwedstrijd in Thialf heeft Sven Kramer goede vorm getoond. De 33-jarige Fries schaatste op de 3000 meter met 3.37,39 een nieuw baan- én persoonlijk record. “Ik word hier echt zielsgelukkig van.”

Doel van de testwedstrijd was het testen van zijn 'fragiele' rug. Vanaf de start ging Kramer er vol in en hield zijn snelheid tot het einde vast. Omdat het een wedstrijd betrof met kwartetstart zal de tijd niet de recordboeken ingaan.

“Ik word hier zielsgelukkig van. Dit zijn van die goeie dagen waar ik hoop uit put en motivatie van krijg. Voor mij is het een bevestiging van het gevoel wat ik altijd al heb en als het dan de goede kant opvalt, gaat het meteen hard”, vertelt Kramer. “De afgelopen tijd was niet om over naar huis te schrijven, maar mijn onderbuikgevoel vertelde me dat ik nog altijd tot zulke dingen in staat ben.”

Na de problemen in de voorbereiding lijkt Kramer op tijd in vorm te zijn, al kan het over een week zo maar anders zijn: “Die garantie heb je nooit, maar als ik volgende week op deze manier rondrijd, kan het een leuk weekend worden.”

Het NK Afstanden vindt plaats van vrijdag 27 december tot en met zondag 29 december.