Politie onderzoekt mislukte plofkraak Amsterdam

Twee onbekend gebleven personen hebben vannacht op een geldautomaat op het Plein ’40-’45 in Amsterdam een explosief aangebracht. Het explosief is niet afgegaan en de twee zijn weggereden op een scooter. De politie stelt een onderzoek en in vraagt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden.

Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding dat twee personen iets op een geldautomaat aanbrachten. De twee personen, beiden ongeveer 1,80 m lang, leeftijd tussen de 18 en 23 jaar, in het zwart gekleed, met een horizontale witte streep, werden kennelijk gestoord tijdens hun ‘werkzaamheden’ en reden weg op een donker gekleurde Vespa Sprint. Ze hadden een grote zwarte tas bij zich.

Op aangeven van de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse en stelde een onderzoek in. Het explosief dat is aangetroffen is door EOD in het buitengebied tot ontploffing gebracht.

De politie vraag getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventuele beelden kunnen met de politie gedeeld worden via het tipformulier op de website.