PDC WK: Labanauskas stunt tegen White; K. Anderson, Dolan en Teehan naar tweede ronde

Dag drie van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Er komen vandaag geen landgenoten in actie en kunnen dus ook niet uitgeschakeld worden. In de middag wel Kyle Anderson, Brendan Dolan en Ian White. 

Kyle Anderson 3-2 Xiaochen Zong (First Round)
Kyle Anderson voorkwam dat Xiaochen Zong voor een stunt kon zorgen. Na een zenuwachtige partij, waarin de dubbels veelvoudig werden gemist, trok de Australiër toch de partije naar zich toe met een 3-2 overwinning. De eerste twee sets gingen eenvoudig naar Zong. Hij kon het niveau echter niet vasthouden. Anderson kwam langszij. 

In de vijfde set kwam The Original 2-0, maar miste daarna vier matchdarts om de laatste set snel uit te spelen. Ook in de leg daaropvolgend werden er weer drie pijlen voor de wedstrijd gemist, maar omdat Zong scorend ver achter liep, was de achtste matchdart goed genoeg voor een overwinning.

Ciaran Teehan 3-0 Ross Smith (First Round)
De twintigjarige Ciaran Teehan heeft op eenvoudige wijze met 3-0 gewonnen van Ross Smith. De eerste twee sets van de wedstrijd werden allebei met 3-2 gewonnen door de Ierse Teehan. In de tweede set was Smith nog wel zeven perfecte pijlen op weg naar een negendarter, maar meer zat er ook niet in het vat voor de Engelsman.

Ook de derde set werd overtuigend gewonnen door Teehan, die daardoor bij zijn debuut op het WK bekroonde met een 3-0 overwinning. Vrijdag treft hij Mervyn King in de volgende ronde.

Brendan Dolan 3-0 Nitin Kumar (First Round)
Zonder al te veel problemen heeft Brendan Dolan gewonnen van de Indiër Nitin Kumar. Het werd 3-0. In de eerste set van de wedstrijd gingen alle legs tegen de darts in. Omdat Kumar de wedstrijd begon, betekende het dat Dolan de eerste set won met 3-2.

Met een 110-finish trapte Dolan de tweede set goed af en na het gooien van een dertiendarter kwam hij eenvoudig op een 2-0 voorsprong. Het gemiddelde van The History Maker lag boven de 96 en ook op de dubbels was hij zeer sterk. De derde en laatste set ging met 3-1 naar Dolan en won daardoor de partij.

Ian White 1-3 Darius Labanauskas (Second Round)
Ondanks een gemiddelde van 100.33 is Ian White na één partij al klaar. Hij verloor met 3-1 Darius Labanauskas. Dit betekent dat White het WK podium, net als vorig jaar, al na één wedstrijd moet verlaten.

Labanauskas won de openingset met 3-2, waana White met 3-0 gelijk maakte. Een opmaat naar meer bleek dit alleen niet te zijn voor Diamond, want de Litouwer won de derde set met 3-2 en liet weer het niveau zien van zijn partij in de eerste ronde. Nadat Labanauskas in de vierde set gelijk een break plaatste met een dertiendarter, leek het lot van White bezegeld. De 49-jarige Engelsman brak nog wel terug, maar niet meer met prima spelende Labanauskas meekomen en verloor zo de partij met 3-1.