FOK! Wat een weer: kans op zon

Vanochtend zijn er wolkenvelden en (mot)regent het nog plaatselijk in het noordoosten en oosten. In het westen en zuidwesten begint de dag met zonnige perioden en in de loop van de dag komt de zon ook elders tevoorschijn. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe, tegen de avond gevolgd door wat regen in het zuidwesten. In de loop van de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen, maar in het noordoosten blijft het nog op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar vrijdag regent het van tijd tot tijd. In het oosten en noordoosten kan er ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C en de zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Later op de dag verlaat de meeste regen het oosten, maar kan er nog wel een enkele regenbui voorkomen. De middagtemperatuur varieert van 3°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De zwakke tot matige wind komt in de ochtend uit uiteenlopende richtingen. In de middag en avond wordt de wind op steeds meer plaatsen westelijk en neemt toe tot matig, aan de westkust tot vrij krachtig of krachtig. Vooral aan de zuidwestkust kan de wind mogelijk enige tijd hard worden. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Sneeuwfoto van Scherpschutter. Alweer even geleden. Dit zit er voorlopig niet in.
Sneeuwfoto van Scherpschutter. Alweer even geleden. Dit zit er voorlopig niet in.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.