Katholieke priester begint Minecraft-server

In de catagorie opmerkelijk nieuws: het Vaticaan krijgt binnenkort zijn eigen Minecraft-server. Robert Ballecer, een Amerikaanse priester die werkt voor de Romeinse Curie (de administratieve tak van het Vaticaan) gaat binnenkort de server starten vanuit het oogpunt een omgeving te creëren die niet doorspekt is van virtueel pesten en trollen.

"Ik wilde een server opzetten die niet giftig is" zegt Ballecer in een interview met Rome Reports. "Je kunt mensen uitnodigen die creatief willen zijn, mensen die niet de sfeer voor anderen willen verpesten, en daarmee creëer je een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen uitdrukken en vriendschappen kunnen opbouwen. Het gaat niet om de technologie, het gaat zelfs niet om het gamen. Het gaat erom dat er vriendschappen kunnen worden gemaakt die wellicht meegenomen kunnen worden naar de echte wereld."

Het idee voor de server volgt op een poll die de voormalig techblogger Ballecer aanmaakte op zijn twitteraccount. Daarin vroeg hij zijn volgers welke game een server zou moeten krijgen. Minecraft won met een straatlengte voorsprong, gevolgd door Rust, Ark: Survival Evolved en Team Fortress 2.

 De server wordt momenteel getest en lanceert op een latere datum. En jullie weten, op deze server wordt niet gevloekt.