NBA: Milwaukee Bucks ook langs Portland Trail Blazers

Slechts twee wedstrijden stonden gisteravond op het NBA-programma. De Milwaukee Bucks versloegen in eigen huis de Portland Trail Blazers met 137 – 129 en namen alleen de koppositie in in de Eastern Conference. De New Orleans Pelicans versloegen in Phoenix de Suns met 121- 124.

Milwaukee had een relatief zwaar programma de eerste maand van het seizoen. Tien van de eerste veertien wedstrijden waren uitwedstrijden. Hier zaten ook een paar topploegen uit het westen bij. De rest van het kalenderjaar heeft Milwaukee een op papier makkelijkschema, met veel wedstrijden thuis en uitwedsrijden tegen zwakkere ploegen uit de Eastern Conference. De wedstrijd tegen Portland was de eerste van een serie van vier wedstrijden in de eigen arena.

Portland miste Damian Lillard voor de tweede wedstrijd op rij met rugklachten. Bij Milwaukee wordt vooral de afwezigheid van Khris Middleton gevoeld De schutter viel vorige week tegen de Thunder uit met een gekneusde dijspier en zal nog een paar weken aan de kant blijven.

Milwaukee opende de wedstrijd met een dunk van Brook Lopez en stond hierna de hele wedstrijd voor. Bij rust was de stand al 72 – 58 en leek een afstraffing in de maak. Portland wist Milwaukee in het vierde kwart echter nog tot twee punten te naderen, maar driepunters van Brook Lopez en Wesley Matthews gooiden de wedstrijd op slot.

Giannis Antetokounmpo domineerde als gewoonlijk de wedstrijd. De Greek Freak kwam tot 24 punten, 19 rebounds en 15 assists. Als smetje kan worden aangemeld dat hij achttien schoten miste in de wedstrijd. Antetokounmpo is aan zijn schot aan het werken, maar tegen de Blazers vielen ze niet. Eric Bledsoe werd met 30 punten topscorer voor de Bucks.

Bij Portland kwam CJ McCollum tot 37 punten en 10 assists. Carmelo Anthony kwam in zijn tweede wedstrijd als Trail Blazer tot 18 punten. Center Hassan Whiteside is één van de vele geblesseerden bij de Blazers en daardoor kreeg Skal Labissiere meer speeltijd dan gewoon. De Haitiaan, die overkwam van de Sacramento Kings, eindigde met 22 punten, 12 rebounds en 5 geblokte schoten.

Portland speelde vorig jaar de finale van de Western Conference play-offs tegen Golden State Warriors, beide ploegen staan nu stijf onderaan.

New Orleans won in Phoenix de derde wedstrijd op rij. In de 121 – 124 zege was Brandon Ingram goed voor 28 punten. Veteraan JJ Redick beschikt nog altijd over een uitstekend schot en kwam tot 26 punten. Bij de Pelicans keerde Lonzo Ball terug van een blessure. De guard, die met Ingram overkwam van de Lakers, kreeg maar beperkte speeltijd. Voor New Orleans is het goed nieuws dat de recente blessuregolf is gaan liggen en ze weer over een brede selectie kunnen beschikken. Al is het wachten in de Big Easy nog altijd op het debuut van Zion Williamson. Volgens laatste berichten zou dit eind december kunnen zijn.

Phoenix kampt ook met de nodige afwezige spelers, meest recent van de Spaanse point guard Ricky Rubio. Ook mist de ploeg de jonge center DeAndre Ayton voor 25 wedstrijden wegens een overtredig van het dopingreglement. Ayton werd betrapt op het gebruik van een vochtafdrijvend middel. Voor de Suns is het zaak de huidige positie op de ranglijst vast te houden tot Baynes, Rubio en Ayton weer terug zijn. Een kans op plaatsing voor de play-offs in het westen lijkt dit jaar makkelijker dan in de afgelopen jaren. Phoenix kan het zich echter niet veroorloven om in deze fase te veel te verliezen.

Uitslagen

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 137 – 129
Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 121 - 124

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 12-3
Boston Celtics 11-3
Miami Heat 10-3
Toronto Raptors 10-4
Philadelphia 76ers 9-5
Indiana Pacers 8-6
Orlando Magic 6-8
Brooklyn Nets 6-8
Charlotte Hornets 6-9
Washington Wizards 4-8
Chicago Bulls 5-10
Atlanta Hawks 4-10
Cleveland Cavaliers 4-10
Detroit Pistons 4-10
New York Knicks 4-11

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 12-2
Denver Nuggets 10-3
Houston Rockets 11-4
Los Angeles Clippers 10-5
Dallas Mavericks 9-5
Utah Jazz 9-5
Minnesota Timberwolves 8-7
Phoenix Suns 7-7
Sacramento Kings 6-7
New Orleans Pelicans 6-9
Memphis Grizzlies 5-9
Oklahoma City Thunder 5-9
San Antonio Spurs 5-10
Portland Trail Blazers 5-11
Golden State Warriors 3-13