Van Gerwen ontsnapt en maakt prijzenkast compleet met winnen Champions League of Darts

Michael van Gerwen moet een nieuwe uitdaging zoeken. De Champions League of Darts was het enige grote toernooi dat hij nog nooit had gewonnen, maar daar kwam zondagavond verandering in. Nadat hij in een zinderende halve finale in Leicester ternauwernood had afgerekend met Gerwyn Price (11-10), kroop MVG ook tegen Wright door het oog van de naald (11-10).

Wright, die zijn tien eerdere tv-finales van Van Gerwen had verloren, kreeg drie matchdarts toen hij met 10-7 voor stond. Maar hij zijn zenuwen niet in bedwang. Hij miste, waarna Van Gerwen terug kon komen. 

"Ik dacht echt dat het voorbij was toen Wright drie pijlen voor dubbel twaalf kreeg om de finale te winnen”, bekende Van Gerwen. "Maar hij maakte plotseling een nogal nerveuze indruk. Ik besefte toen dat dit voor mij een kans was om terug in de partij te komen. Dat lukte en daar ben ik heel blij mee."

In de halve finale was Van Gerwen ook ontsnapt tegen Gerwyn Price. Die mocht bij 10-10 in legs beginnen aan de beslissende, maar bezweek ook onder de druk. Van Gerwen bleef stabiel en trok de partij over de streep. Twintig minuten na die thriller begon Van Gerwen al aan de finale.

Voor de darters gaat het seizoen volgende week verder met het EK in Gottingen. De 32 beste darters van de Europese Tour treffen elkaar in Duitsland. Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort hebben zich voor dit toernooi geplaatst.