Natte afsluiter DTM-seizoen, Japanse auto's debuteren

Op de Hockenheimring is in het weekeinde het seizoen in de DTM afgesloten. De titelstrijd was al beslist: René Rast verdedigde zijn titel afgelopen maand al op de Nürburgring.

De eerste race werd gewonnen door kampioen Rast, die zoals zo vaak dit jaar vanaf de start de touwtjes in handen had. Marco Wittmann maakte het hem vooral in de slotfase nog wel flink lastig, maar de kampioen hield zijn Audi op de eerste plek en pakte zijn zevende overwinning van het seizoen. Mike Rockenfeller completeerde het podium, Robin Frijns eindigde als vierde.

Race twee werd verreden in drijfnatte omstandigheden, waarin Nico Müller een toprace reed. Rast bedreigde de Zwitser wel even, maar hij hield keurig stand, sloeg de enige échte aanval af en won de race. Rockenfeller stond met de tweede stek weer op het podium, Rast eindigde als derde. Voor Frijns was er een zevende plek weggelegd in de laatste race van het seizoen.

In Hockenheim deden ook drie Japanse Super GT-auto's mee, vooruitlopend op een samenwerking tussen de Super GT en DTM. Tsugio Matsuda viel met zijn Nissan Motul Autech GT-R stil voor de start van race één, Ronnie Quintarelli reed diezelfde auto zondag naar de zeventiende en laatste plek. F1-veteraan Jenson Button werd negende en zestiende in zijn Honda Raybrig NSX-GT, terwijl de Lexus KeePer TOM’s LC500 in race één door Ryo Hirakawa naar plek dertien gereden werd. Nick Cassidy bestuurde die auto op zondag, maar tikte Jonathan Aberdein aan en eindigde in de muur.