FOK! Wat een weer: even bijkomen na zondvloeden

Welkom!

Nou, nou nou. Dat was me wat hé de afgelopen dagen. Vrijwel dagelijks vielen er in meer of mindere mate wel ergens in ons land geweldige hoosbuien. Het toppunt was toch wel eergisteren. De ontmoeting van koude en warme lucht ging niet onopgemerkt voorbij. Ik heb daar eerder al over geschreven. Nu is het even tijd voor wat cijfers.

De hoogste som die er is gerapporteerd is in Oostzaan. Daar viel 79 mm. In De Lutte viel 67 mm, Zaanstad 65 mm, Dieren 58 mm, Haarlem 58 mm, Zandvoort 53 mm, Leiden 44 mm. Verder viel de 56 mm in Best op, door de los van het front staande onweersbuien. Verder in grote delen over het midden van ons land zo'n 20 tot 45 mm. In het noorden viel nauwelijks wat en ook in het zuiden was het niet overal even nat.

De echt grote hoeveelheden regen lijken we voorlopig wel even kwijt te zijn. Het wordt zeker niet droog, maar uitschieters zoals gisteren lijken even niet meer aan de orde te zijn.

Vrijdag is dan wel weer een vrij natte dag. Toch lijkt er dan 'maar' 10 mm te gaan vallen.

Vandaag valt er in de ochtend nog een enkele bui. In de middag wordt het vanuit het zuidwesten overwegend droog. De natuur kan dan even bijkomen van al dat regengeweld. Het is met 14 graden aan de frisse kant. Ook de wind doet het morgen wat kalmer aan en komt uit het westen- tot noordwesten.

Tot ziens!


Meer weer op FOK!

Het is herfst, dus paddestoelen
Het is herfst, dus paddestoelen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.