Handbalsters beginnen EK-kwalificatie met winst op Oostenrijk

De Nederlandse handbalvrouwen hebben het eerste kwalificatieduel voor het Europees kampioenschap van 2020 gewonnen. In Indoor-Sportcentrum Eindhoven wonnen de handbalsters onder leiding van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 32-24 van Oostenrijk.

Ondanks het overwicht in de wedstrijd had Nederland het niet gemakkelijk tegen Oostenrijk. Het spel aan Nederlandse zijde was matig in de aanval en verdediging. Bij de rust was de stand 13-13.

Na de rust lange tijd hetzelfde matige spelbeeld als in de eerste helft. Pas in de laatste vijftien minuten kwam Oranje beter voor de dag en werd het gat met Oostenrijk groter.

Komende zondag is Griekenland de tweede tegenstander. De overige kwalificatieduels zijn pas in maart en april 2020.