Baudet neemt afscheid

De Young Pianist Foundation presenteert op zondag 13 oktober een jubileumconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam met alle winnaarsvan de YPF Piano Competition sinds de oprichting 20 jaar geleden. Een ongekende bundeling van toptalent. Luister naar Yang Yang Cai, Ramon van Engelenhoven, Rosalía Gómez Lasheras, Daniël van der Hoeven, Thomas Beijer, Nino Gvetadze en Hanna Shybayeva op één avond in het Concertgebouw. Afgelopen februari 2019 was het zevende concours dat tevens het twintigjarig jubileum markeerde van de Stichting The Young Pianist Foundation, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het concours. Op 13 oktober volgt Thomas Beijer Marcel Baudet op als artistiek directeur van de YPF Piano Competition.

Jubileumconcert
Op 13 oktober 2019 viert de Young Pianist Foundation (YPF) haar 20-jarig bestaan met het YPF Jubileumconcert in de Kleine Zaal. Alle zeven winnaars van de afgelopen jaren, te weten Yang Yang Cai (winnaar van het concours in 2019), Ramon van Engelenhoven (2015), Rosalía Gómez Lasheras (2013), Daniël van der Hoeven (2010), Thomas Beijer (2007), Nino Gvetadze (2004) en Hanna Shybayeva (2001), zullen het podium betreden en werken spelen van Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Ravel en Lutoslawski.

Young Pianist Foundationen volgende YPF Piano Competition in 2022
De YPF -opgericht in 1999 door Marcel Baudet- zet zich al meer dan twintig jaar in om jonge pianisten meer kansen te geven het beste uit zichzelf te halen en te begeleiden naar aansluiting bij het internationale niveau, alles in zorgvuldige aanvulling op het onderwijs aan de muziekscholen en de conservatoria. Met het driejaarlijks pianoconcours als spil neemt de YPF het internationale topniveau als “de standaard” en stimuleert jong Nederlands en (per 2022) ook Europees talent tot excelleren. Het YPF Concours, met het veeleisende repertoire, een 7-koppige internationale jury van uitzonderlijke statuur en het vergeven van zeer waardevolle prijzen- kan zich meten met buitenlandse top-concoursen. YPF ‘s motto: Selecteren, Investeren Lanceren is na 20 jaar nog steeds up to dateen het resultaat daarvan is op vrijdag 13 oktober 2019 in het Concertgebouw te beluisteren.

De volgende YPF Piano Competition vindt plaats in februari 2022. Nieuw is dat deelnemers met een Europees paspoort mogen deelnemen aan de YPF Piano Competition 2022.

Afscheid Marcel Baudet en installatie nieuwe artistiek directeur Thomas Beijer
De avond van het jubileumconcert wordt ook aangegrepen om afscheid te nemen van oprichter en directeur Marcel Baudet. Na twintig jaar geeft hij het stokje over en zal hij slechts nog zijdelings betrokken zijn bij de YPF. Het optreden van alle zeven winnaars van de YPF Piano Competition vormt een passend slot van de twintig jaar waarin Marcel Baudet zich onvermoeibaar heeft ingezet voor het grote pianotalent dat Nederland rijk is. Op zondag 13 oktober zal Thomas Beijer als nieuwe artistiek directeur aantreden. Thomas Beijer debuteert in 2021 in de serie Meesterpianisten van het Concertgebouw.